Sök
Stäng denna sökruta.

Binance recension

Binance recension​
Binance recension​

I denna recension kommer vi att utforska Binance, som är en populär kryptohandelsplattform. Vi ska undersöka fördelarna med över 150 handelsbara kryptovalutor och de låga avgifter som erbjuds. Slutligen kommer vi att diskutera de begränsningar och utmaningar som Binance har stött på.

Vad Binance är och hur det är uppbyggt

Binance är världens största handelsplattform för kryptovalutor. Plattformen erbjuder ett omfattande utbud av handelsalternativ och funktioner, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för investerare. Med Binance kan användare komma åt en mängd olika handelsfunktioner, inklusive en imponerande samling marknadsgrafer och hundratals kryptovalutor. Dessutom erbjuds olika handelsalternativ såsom terminer och optioner samt flera ordertyper. Förutom de handelsrelaterade verktygen erbjuder Binance en heltäckande inlärningsplattform och en NFT-plattform. Tilläggas bör att det kan vara utmanande för användare som saknar erfarenhet eller kunskap om kryptohandel att komma igång med Binance.

Vad är NFT?

NFT:er har skapat en stor uppståndelse inom konst-, musik- och spelvärlden, eftersom de utgör en möjlighet att sälja och handla digitala tillgångar på ett decentraliserat sätt. Genom att använda smarta kontrakt på blockchain-plattformar som Ethereum kan konstnärer och artister skapa och distribuera unika digitala verk som exempelvis:

 • Konstverk
 • Musikspår
 • Virtuella föremål
 • Spelkaraktärer.

Fördelen med NFT:er är att de skapar en form av digital äganderätt och autenticitet, vilket tidigare var svårt att åstadkomma i den digitala världen, där filer enkelt kan kopieras och spridas utan kontroll. Genom att använda blockchain-teknologi kan ägandet av NFT:er följas och verifieras, vilket ger en förtroendefull och transparent handelsmiljö.

NFT:er har också gett upphov till nya möjligheter för kreatörer att få ersättning för sina arbeten. Genom att sälja NFT:er kan de få en del av försäljningsintäkterna varje gång ett verk byter ägare på andrahandsmarknaden. Detta ger konstnärer en potentiellt lönsam och hållbar inkomstkälla, även efter att den första försäljningen av verket har ägt rum.

 •  

Det är värt att nämna att NFT-marknaden också har sina utmaningar. Vissa ifrågasätter hållbarheten med NFT:er på grund av den ström som krävs för att driva blockchain-transaktioner. Det finns också oro över piratkopiering och förfalskning av digitala verk.

Fördelar med att använda sig av Binance

Binance erbjuder ett brett utbud av över 150 handelsbara kryptovalutor för kryptohandlare och investerare i Sverige. Plattformen har också låga avgifter, vilket innebär att traders får behålla en större del av sina investeringar och intäkter. Dessutom erbjuder Binance olika handelsalternativ, däribland:

 • Peer-to-peer-handel
 • Spot-handel
 • Marginalhandel
NFT Sverige

De problem som kan uppstå vid användningen

Binance saknar en inbyggd digital plånbok, vilket skiljer sajten från vissa andra populära handelsplattformar. Istället rekommenderas det att man använder Trust Wallet, som har ett gott rykte men kan erbjuda begränsad support vid eventuella problem med Binance-överföringar. Slutligen har Binance stött på regleringsmässiga och rättsliga problem i flera länder, vilket gör att krypto-investerare kan komma att överväga andra handelsplattformar.

Företaget bakom den handel som bedrivs

Binance är en decentraliserad kryptobörs som grundades 2017 av mjukvaruutvecklaren Changpeng Zhao. Ursprungligen hade företaget sin bas i Kina och har sedan dess utvecklats till att bli världens största kryptobörs sett till handelsvolymen.

Binance har gjort stora framsteg på marknaden och erbjöds under 2022 att köpa FTX, en konkurrerande kryptobörs. Efter noggrann granskning av FTX:s finansiella situation beslutade dock Binance att dra sig ur affären. Trots sin framgång har Binance stött på utmaningar när det gäller regleringar. I flera länder har plattformen stött på regleringsfrågor och förbjudits.

NFT i spel

De skillnader som gäller mellan olika varianter

Binance erbjuder ett omfattande utbud av över hundra olika kryptovalutor för användare över hela världen. Erfarna handlare uppskattar ofta den mångfald av handelsalternativ och funktioner som Binance erbjuder. Samtidigt kan plattformens stora utbud vara överväldigande för vissa användare. Det är också viktigt att vara medveten om de pågående undersökningarna och regleringsproblemen som Binance står inför, vilket kan orsaka oro hos vissa användare och investerare.

Tillgängliga valutor och handelsmöjligheter

Binance erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor för handel. Med över 350 olika kryptovalutor att välja mellan är Binance en populär plattform för handlare över hela världen.

Handel med fiatvalutor för internationella användare

Internationella användare har möjlighet att handla med olika fiatvalutor på Binance. Dessa inkluderar:

 • USD
 • EUR
 • AUD
 • GBP
 • HKD
 •  

Detta gör det möjligt för användare att köpa och sälja kryptovalutor med sina föredragna valutor.

Stort urval av kryptovalutapar baserat på plats

Binance erbjuder ett brett utbud av kryptovalutapar baserat på din geografiska plats. Detta innebär att användare kan handla med olika kryptovalutor i enlighet med de regler och bestämmelser som gäller för deras region.

Populära kryptovalutor tillgängliga på Binance

Binance har stöd för välkända kryptovalutor som:

 • Dash (DASH)
 • Cosmos (ATOM)
 • Compound (COMP)
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Cardano (ADA).

Avancerade handelsverktyg för Binance-användare

Handlare på Binance har tillgång till realtidsdiagram med rörliga medelvärden och exponentiella medelvärden. Dessa verktyg ger användarna möjlighet att analysera prisrörelser och fatta välinformerade handelsbeslut.

Möjlighet att handla via olika plattformar

Binance erbjuder flera alternativ för att genomföra handel. Användare kan utföra sina affärer genom Binance-appen, webbplatsen eller desktop-appen. Detta ger användarna flexibilitet och bekvämlighet att handla när som helst och var som helst.

Omfattande handelsfunktioner och visningar

Binance-plattformen ger användare möjlighet att visa:

 • Portföljens andelshistorik
 • Orderböcker
 • Prisdiagram

Dessutom erbjuder den olika typer av ordrar. Användare kan välja olika handelsvyer i enlighet med sina preferenser.

Avgifter och relaterade säkerhetsaspekter med Binance

Binance är känd för att erbjuda några av de lägsta avgifterna i branschen. Oavsett var i världen du befinner dig, kommer du att kunna ta del av konkurrenskraftiga avgifter på Binance-plattformen.

Avgifterna på Binance varierar beroende på handelsvolymen och saldot av Binance Coin (BNB). Plattformen använder en så kallad ”maker/taker”-avgiftsstruktur, där högre handelsvolym innebär lägre avgifter. Det finns också möjlighet att få rabatterade avgifter genom att använda BNB vid handel, genom hänvisningsbonusar och genom att uppnå VIP-status när du handlar med en viss mängd tillgångar.

NFT och konstbranschen

Vad du bör tänka på gällande säkerhet

Binance lägger stor vikt vid säkerheten för sina användare. Plattformen erbjuder tvåfaktorsautentisering (2FA) genom Google Authenticator-appen eller via SMS. Detta ger extra skydd för att säkerställa att endast behöriga användare kan få åtkomst till sina konton.

För att förbättra säkerheten ytterligare erbjuder Binance funktioner som adresslistning och enhetshantering. Genom att använda adresslistning kan användare begränsa uttagsadresserna och därmed minska risken för obehöriga uttag. Enhetshantering ger användare möjlighet att begränsa åtkomsten till sina konton endast från vissa specifika enheter.

Det är värt att notera att även om Binance har implementerat dessa säkerhetsåtgärder och de kan bidra till att hålla användarkonton relativt säkra, finns det fortfarande vissa farhågor kring plattformens säkerhetsnivå. Binance erbjuder säkerhetsfunktioner som är genomsnittliga för branschen och fortsätter att arbeta för att förbättra användarsäkerheten.

Kontakt med sidan och kundsupport

Binance är dedikerade till att erbjuda effektiv och tillgänglig kundsupport till sina användare. Med olika alternativ för att kontakta supportteamet strävar Binance efter att användare garanterat kan få hjälp vid behov och känna sig trygga med sin handel på plattformen.

Få hjälp via supportbiljett

Ett sätt att hjälpa användare är att låta dem fylla i ett formulär med relevanta detaljer, därigenom kan användare skicka in en supportbiljett och förvänta sig snabba och personliga svar från Binance-teamet. Detta gör det möjligt för användare att få hjälp med mer komplexa frågor eller problem som kan uppstå under handeln.

Få supporthjälp på Twitter

Binance är också aktivt på sociala medier och har en officiell Twitterkanal (@BinanceHelpDesk) för supportärenden. Genom att tweeta sina frågor eller problem till Binance kan användare snabbt få svar eller hänvisningar till rätt resurser för att lösa sina spörsmål. Twitter-support är särskilt användbart för mer brådskande ärenden eller när användare föredrar att få hjälp genom en snabb och direkt interaktion.

Hjälp via chatten på webbsidan

För användare som behöver omedelbara svar på sina grundläggande frågor finns en chattfunktion tillgänglig på Binance-webbplatsen. Chattfunktionen är en snabb och bekväm metod för att få svar på vanliga frågor eller lösa mindre komplexa problem. Genom att kommunicera direkt med supportteamet kan användare förvänta sig snabba och effektiva lösningar på sina problem.

Hur nöjda kunderna är med plattformen

När det gäller kundnöjdhet finns det en blandad bild av Binance på Trustpilot. Plattformen har en genomsnittlig betygsättning på 2 av 5 stjärnor, och användarrecensionerna varierar från mycket positiva till negativa. Vissa användare har uttryckt frustration över dålig kundservice och svårigheter att göra uttag. Det är viktigt att notera att Binance har ett stort antal användare, och negativa recensioner kan vara resultatet av individuella upplevelser. Å andra sidan har många användare haft en positiv upplevelse och vittnar om en relativt smidig handel på plattformen.

Investera i NFT

Tillgång till plattformen

Binance strävar efter att erbjuda sina användare enkel och bekväm åtkomst till handelsfunktionerna. Genom att tillhandahålla olika sätt att använda plattformen kan användare välja det alternativ som passar deras preferenser och behov bäst.

Användare har tillgång till olika verktyg och funktioner för att övervaka marknadstrender och fatta välgrundade beslut. Genom att visa realtidsdiagram med rörliga medelvärden och exponentiella medelvärden kan användare få insikt i prisrörelser och identifiera möjliga handelsmöjligheter.

För att underlätta genomförandet av transaktioner kan användare handla via Binance-plattformen på flera sätt. Genom att använda den officiella Binance-webbplatsen, mobilappen eller den nedladdningsbara skrivbordsappen kan användare köpa, sälja och byta olika kryptovalutor.