Sök
Stäng denna sökruta.

NBA Top Shot recension

NBA Top Shot recension

NBA Top Shot är en av de mest kända och framgångsrika NFT-plattformarna i världen. Tack vare det marknadsföringsvärde som fås genom att använda märket NBA har NBA Top Shot lyckats ta sig in i den växande branschen av NFT:er (non-fungible tokens). Med den här plattformen kan NBA-fans köpa tokens som representerar olika minnesvärda ögonblick som förekommit inom NBA, ungefär som man gör när man köper traditionella sportkort. NBA Top Shot är det mest framgångsrika NFT-samlarobjektet genom tiderna med en försäljning på över 600 miljoner dollar. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på NBA Top Shot och se till att du är väl rustad för att komma igång med plattformen. Vi kommer bl.a. att titta på hur man köper NBA Top Shot NFT:er, plattformens historia, samt dess fördelar och nackdelar.

NBA Top Shot i korthet

 • NBA Top Shot använder Flow-blockchainen, som har lägre avgifter än det mer kända Ethereum
 • Användarna behöver inte betala med kryptovalutor
 • Det används en NFT-struktur som anses vara framtiden
 • Plattformen är mycket populär inom NFT-världen och riktar sig främst till en bred publik
 • Nya ”drops” (paket med digitala samlarkort) ges ut regelbundet
 • Plattformen har begränsat stöd för kryptovalutor
 • NBA Top Shot är en NFT-plattform som är helt ”custodial”
 • Plattformen befinner sig fortfarande på ett tidigt utvecklingsstadium och användarna måste verifiera sin identitet
 • Anses vara den mest framgångsrika NFT-samlarprodukten
 • Inkluderar alla NBA:s stjärnor, inklusive Lebron James och Zion Williamson
 • Påminner om pappersbaserade samlarkort
 • De mest populära ögonblicken på NBA Top Shot har sålts för hundratusentals dollar

Hur man köper NBA Top Shot NFTs

För att komma igång med NBA Top Shot kan du besöka den officiella webbplatsen. Där kan du köpa NBA Top Shot-paket eller köpa en specifik NBA Top Shot NFT från någon annan användare på andrahandsmarkaden. Det första steget är att skapa ett NBA Top Shot-konto. Man skapar ett konto på NBATopShot.com genom att ange sin e-postadress eller genom att koppla plattformen till ett Google-konto.

Den information som man behöver ange

Du behöver också dela med dig av grundläggande personlig information om dig själv, till exempel:

 • Namn
 • Land
 • Födelsedatum

Du behöver sedan bekräfta din identitet genom att ta emot ett sms som du därefter anger på Dappers webbplats. Efter detta får du en återställningskod som kommer att behövas vid situationer där man inte kan logga in med sitt telefonnummer.

Kompatibel med andra produkter

Det nya kontot fungerar också med andra Dapper-produkter, och inte bara med NBA Top Shot. När du har slutfört alla stegen kan du köpa ditt första NBA Top Shot-paket. Ett Starter Pack är tillgängligt för dem som är nya på plattformen och kostar endast 9 dollar. Du kan också börja söka på marknadsplatsen efter specifika ”Moment” som du är intresserad av att köpa.

NBA Top Shots historia

NBA Top Shot är en ganska nylanserad plattform inom blockchain och NFT. Den lanserades i oktober 2020 mitt under pandemin. Plattformen utvecklades av Dapper Labs, som också ligger bakom det framgångsrika Cryptokitties-projektet. Inga andra NFT-samlarobjekt har lyckats få så mycket uppmärksamhet som NBA Top Shot på så kort tid.

En häpnadsväckande försäljningshistorik

Flera NBA Top Shot NFTs:er har sålts för hundratusentals dollar, men ännu viktigare är att försäljningsvolymen av dessa NFTs är större än någon annan NFT-samling i historien. Plattformen har också tagit tagits upp i traditionella medier och har blivit något av en trend bland NBA-fans och samlare.

De fördelar som finns med NBA Top Shot

De största fördelarna med NBA Top Shot har att göra med vad som gjort denna samlingstyp så populär. Detta är inte en typisk blockchain- eller kryptovalutaprodukt som är svår att använda eller förstå.

Plattformen har byggts upp från grunden med vanliga NBA-fans i åtanke. Användarna behöver till exempel inte oroa sig över kryptovalutor alls om de är intresserade av att köpa ett NBA Top Shot-paket. Faktum är att plattformen rekommenderar sina användare att använda kreditkort och betalkort i stället för krypto-alternativen, eftersom de sistnämnda kan vara förvirrande för vissa.

Förbättrad användarupplevelse och funktionalitet

Dessutom är Dapper Labs plånbok som används med denna plattform helt ”custodial”, vilket innebär att de hanteras av en tredje part. Även om detta tar bort lite av essensen med decentraliseringen, förbättrar det också användarupplevelsen och funktionaliteten för dem som inte är vana vid att hantera kryptoplånböcker som inte är ”custodial”.

Lägre avgifter

Man bör vidare tänka på att NBA Top Shot använder Flow i stället för Ethereum som sin valda blockchain, eftersom detta kommer att hjälpa till att hålla avgifterna nere när plattformen senare öppnas upp för en struktur som inte är ”custodial”.

En community som är involverad i utvecklingen

Det finns också en extremt aktiv community som har börjat växa upp runt NBA Top Shot, och många av dessa användare kommer från grupper där man traditionellt samlat på samlingskort med sporttema. Regelbundna paketsläpp spelar också en viktig roll för att hålla communityn aktiv.

De nackdelar som finns med NBA Top Shot

Trots den betydande framgången för NBA Top Shot när det gäller att nå ut till en bredare publik finns det också viktiga nackdelar med denna plattform att ta hänsyn till. För det första är NBA Top Shot fortfarande något relativt nytt, så det finns en brist på allmänna funktioner som fortfarande behöver utvecklas.

En del hade önskat att det vore lite mer mångsidigt

Även om NBA Top Shot Moments har varit framgångsrika, skulle användarna vilja se mer variation gällande de typer av kort som finns tillgängliga. Renodlade blockchain-entusiaster kommer heller inte att gilla att denna plattform för närvarande fungerar på ett sätt som de inte är vana vid. Med det sagt, får korten sitt värde från NBA-licensen i vilket fall som helst, och det är därför oklart hur mycket denna plattform skulle ha att vinna på att övergå till en mer decentraliserad modell som också skulle kunna göra den mindre användarvänlig.

Vad vi kan vänta oss i framtiden

När något nytt lanseras är det ofta många som inte anser att denna nymodighet är något som hör hemma i den community som de är vana vid. Det kan finnas hinder som man behöver hitta lösningar på, och ibland kan det vara svårt för alla att se värdet med det nya koncept som har lanserats. Som med många andra saker vi har sett tidigare är det nog troligt att de flesta kommer att vänja sig till slut.

Senaste posten